vrijdag 30 augustus 2013

hoofdgerecht: paling in het groen

ingredienten


1kg paling (gestroopt en gekuist)
2 sjalotten, fijngesnipperd
100g spinazie
8 blaadjes zuring
1 bussel kervel
1 bussel peterselie
1/2 bussel citroenkruid
10 blaadjes salie
5dl Visfumet (vers klaargemaakt, of via bouillon, maar dan wel volgens de aanwijzingen op de doos)
3dl witte wijn
1 citroen
1dl room
1 ei
1 boucquet garni (tijm, laurier, peterseliestengels samengebonden)
maizena
boter
peper
zout

Bereidingswijze:


  • verdeel je paling in gelijk delen (10cm per stuk)
  • doe je boter in de pan, stoof je gesnipperde ui aan. Voeg er vervolgens de paling aan toe. Laat deze lichtjes garen.
  • Voeg vervolgens witte wijn, visfumet et wat citroensap toe. Zorg ervoor dat de vis onderstaan. 
  • Voeg hier ook je Boucquet garni toe. (Tip: bind je boucquet garni samen, is makkelijk om er uit te halen achteraf)
  • Wanneer je vis gaar is, haal je die uit de saus. Kruidt je saus af met peper en zout. Bind de saus eventueel nog met wat maizena (mengen met koud water en bij je saus toevoegen) tot de gewenste dikte, als deze nog niet bereikt zou zijn.
  • Doe al je groene kruiden (spinazie, zuring, peterselie, citroenkruid, salie,... Deze worden hier in het recept gebruikt, maar je kan gerust ook andere gebruiken) in een cutter. Cutter deze zeer fijn en voeg toe aan de saus. Doe dit pas op het laatste, laat wat intrekken. Voeg er ook opnieuw de paling aan toe.
  • Werk af met een liaison (1dl room + 1 Ei samengeklopt). Hierna mag de saus niet meer koken.
  • Schep op een bord en 
Smakelijk!!!

1 opmerking:

  1. Joepie nu kan ik jou ook volgen, via de blog.
    Ik dacht dat dit enkel kon via facebook.
    Leuke site.
    meter marian

    BeantwoordenVerwijderen