donderdag 15 augustus 2013

Soep: Erwtensoep




Ingrediƫnten:

1 kg diepvrieserwten
2 aardappelen, in blokjes gesneden
1 ui fijngesnipperd
1 prei fijngesneden
3l water
2 groentenbouillenblokjes
Peper en zout
Boter of olijfolie


Bereidinswijze:

  • Doe je erwten in een pot met water, kook deze 7-8 minuten, tot de erwten gaar zijn.
  • Giet de erwten af, maar behoud dit kookvocht.
  • Neem een kom die groot genoeg is, fruit je ui aan in de boter, laat deze glazig worden, maar niet bruin.
  • Voeg vervolgens prei toe en dan je aardappelen.
  • Doe de afgegoten erwten er bij, kruid een eerste keer met peper en zout, en laat je groenten even stoven.
  • Voeg vervolgens het water toe, je bouillonblokjes.
  • Laat op een zacht vuurtje opkoken.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Goed doormixen, zodat je een gladde soep krijgt.

Kan opgediend worden met stukjes rookworst of spekblokjes of voeg een geutje room toe.


Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten