zondag 18 augustus 2013

Voorgerecht: koude ratatouille met gedroogde ham en crumble van parmesan

ingrediƫnten:

1 rode ui, gesnipperd 1 ui, gesnipperd 1 aubergine in blokjes 3 kleurige paprika's in blokjes 1 courgette in blokjes 3 fijngehakte zo vers mogelijke looktenen (verwijder de kern) tijm, rozemarijn, basilicum olijfolie balsamico azijn peper/zout 1 blik tomatenblokjes (met basilicum)
1el suiker
70g boter
50g geraspte Parmesan Kaas
100g boter
2 sneden (italiaanse) ham

Werkwijze:

ratatouille

  • snij al je groenten even groot.
  • warm je olijfolie op in grote pot, stoof er je uien in, vervolgens je lookteentjes en je krijden.
  • stoof je paprika's in een antiaanbakpan, met een lepel balsamicoazijn, tot ze zacht en zoet zijn. Doe bij de uien
  • gebruik dezelfde pan voor de courgette en aubergines, gebruik een weinig olijfolie. Voeg deze ook bij de uien.
  • doe je tomatenblik volledig bij je mengsel, vervolgens de lepel suiker. Laat opkoken. Voeg eventueel nog wat basilicum, peper en zout toe voor de smaak.
  • Laat dit geheel afkoelen.
  • Eens afgekoeld verdeel je het mengsel over je presentatieglaasjes.

crumble

  • meng je bloem, parmesan en boter.
  • Stort dit op een boterpapier op je ovenplaat.
  • Zet dit 5-10 minuten in de grill in je oven, 250°
  • Laat dit afkoelen en doe deze crumble op je ratatouille

gedroogde ham

  • zet je oven op 90°, leg je ham op boterpapier/siliconmat. Droog je ham uit gedurend 1u. Breek de ham in een driekhoekje en zet recht op je glaasje.



    Eet Smakelijk 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten