vrijdag 16 augustus 2013

hoofdgerecht: saltimbocca alla romana



ingredienten:

Saltimbocca

12 kalfslapjes (vraag deze zeer dun gesneden, je mag er bijna kunnen doorkijken)
12 sneden italiaanse ham
24-36 blaadjes salie
peper en zout
olijfolie

Saus

Witte wijn
2el truffelolie
1 takje tijm/rozemarijn
runderbouillonblokje (1/2)
peper en zout

bereidingswijze:

  • neem een kalfslapje, leg hierop een sneedje italiaanse ham, vervolgens 2-3 blaadjes salie.
  • plooi het kalfslapje dicht zodat je een mooi envelopje hebt en de ham en de salie langs binnen zitten. Fixeer het lapje met een cocktailprikkertje. Kruid met peper en zout.
  • Neem een aanbakpan en doe hierin olijfolie. Bak in deze olijfolie je lapjes. Opgelet zeer kort, 1-2 minuutjes per kant. Haal deze vervolgens uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Neem dezelfde pan en blus het aanbaksel met royaal wat witte wijn. Doe hier vervolgens tijm en/of rozemarijn bij en een half bouillonblokje.
  • Laat je wijn inkoken tot sausdikte, breng op smaak met peper en zout en 2 eetlepels truffelolie.
  • Leg op het einde nog even je vlees terug, zodat deze nog wat kan opwarmen. De jus die is vrijgekomen bij het laten rusten giet je bij de saus.
Dit kan geserveerd worden met pasta en een italiaans slaatje (rucola, olijfolie, balsamicoazijn, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten).


Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten