dinsdag 27 augustus 2013

hoofdgerecht: macaroni met kaas (alternatieve bereidingswijze)






ingrediƫnten:


265g vocht (melk, water, bier, fond,...)
11g natriumcitraat (E331) (te verkrijgen op internet, bij de apotheker)
285g halfharde tot harde kazen (emmental, comte, cheddar, parmesan,... )
240 g macaroni
720 g water
5 g gerookte sesamzaadjes
Zout, peper, andere

bereidingswijze:

  • meng je vocht en natriumcitraat koud.
  • breng al roerend naar het kookpunt.
  • Voeg ondertussen de kaas toe. Gebruik indien nodig de handmixer. Het mengsel moet niet koken.
  • Voeg afhankelijk van de gebruikte kazen peper en zout toe. Hier moet je proeven!!!
  • Zet de macaroni en water op een gematigd vuur (laat het deksel op de pan)
  • laat de macaroni al het vocht opnemen.
  • Voeg toe bij de kaassaus.
  • Serveer met de sesamzaadjes. (Voeg eventueel wat gerookte/gekookte ham toe)
Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten