maandag 19 augustus 2013

Voorgerecht: Kaaskroketten


ingredienten

200g boter (ongezouten)
220g bloem
1l melk
20g gelatine blaadjes (weeg dit af, blaadjes zijn nooit even groot)
120g gemalen gruyère
120g gemalen Emmenthal
120g gemalen parmesan
4 eierdooiers
160ml room
peper, zout, nootmuskaat
bloem
5 eieren
Panko

Werkwijze

  • Week je gelatine in water. Doe je blaadjes er apart in.
  • Smelt je boter in een pot.
  • Doe er je bloem bij.
  • Voeg al roerend de melk toe, goed kloppen, zorg dat je geen klonters hebt, en breng naar het kookpunt. (Tip: mocht je toch klonters hebben, zet er even de mixer in).
  • Breng op smaak met peper/zout/nootmuskaat.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe, de saus mag nu niet meer koken.
  • Voeg er al roerend de verschillende kazen onder.
  • Maak een liaison (eierdooiers loskloppen in de room) en voeg deze ook toe.
  • Stort je bereiding op een geoliede plaats, dek af met plastiekfolie en laat dit afkoelen in de koelkast. (Een nacht rusten is ideaal).
 
  •  Tip: stort je vulling op een snijplank, dit is makkelijker om te snijden.
  • Snij je vulling in mooie, gelijk vierkantjes voor je kroketten.
  • draai deze eerst in bloem
  • vervolgens door de losgeklopte eieren
  • en dan door de panko.
  • Laat nog wat rusten in de koelkast.
  • Bak goudbruin in de friteuse op 180°
  • De overige kroketten kun je zonder veel problemen bewaren in de diepvries.

Eet Smakelijk.

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten