vrijdag 23 augustus 2013

vegetarisch: falafel


Ingredienten:


150g gedroogde kikkererwten (weken in 300g water en 1g natriumbicarbonaat gedurende 24u)
2 teentjes look
1 ui
1/2 rode peper
2el fijngehakte peterselie
2el fijn gesneden koriander
1 tl korianderpoeder
1tl komijnpoeder
1el kikkererwtenmeel
2-3 th zout

bereidingswijze

  • laat de geweekte kikkererwten uitlekken en droog zeer goed af.
  • verwijder de zaadjes uit de peper, doe samen met de ui en look in de keukenmachine en mix fijn.
  • doe er de kikkererwten, komijnpoeder, korianderpoeder en de bloem bij en mix verder.
  • Breng op smaak met zout.
  • laat dit mengsel een uur rusten in de koelkast.
  • doe de peterselie en de koriander onder het mengels.
  • Maak stevige balletjes.
  • Ofwel duw ze een klein beetje plat en bak ze in de pan in de olie.
  • ofwel doe ze in de frituur op 180° tot de ze mooi bruingebakken zijn.
is lekker in een pitabroodje met wat tzatziki, ijsbergsalade.

Smakelijk eten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten