woensdag 14 augustus 2013

Bijgerecht - Hoofdgerecht: Saffraanrisotto








ingredienten:

900 ml Visfumet (bij voorkeur versgemaakt, indien niet, gebruik blokjes, hou je aan de hoeveelheden aangegeven op de verpakking, deze blokjes zijn zeer zout, dus proeven voor je afsmaakt met zout)
300g risottorijst (arborio, carnaroli)
60gr fijngesnipperde sjalot (ongeveer 3)
45ml olijfolie
Saffraan (3 snuifjes)
150ml witte wijn sec
50g echte boter
50g geraspte parmesan
peper en zout



werkwijze:

  • Warm je visfumet op, los je saffraandraadjes erin op.
  • olijfolie opwarmen en sjalotjes hierin fruiten.
  • rijstkorrels erbij, lichtjes bakken tot deze glazig worden. 
  • Blussen met witte wijn, blijven roeren tot de wijn volledig opgenomen is.
  • vervolgens beetje bij beetje de fumet toevoegen, blijven roeren tot deze telkens opgenomen wordt. Proef van de rijst tot deze beetgaar is. De correcte hoeveelheid fumet dat je nodig hebt, kan variĆ«ren van het type rijst dat je gebruikt.
  • eens de rijst klaar, van het vuur, boter en parmesan toevoegen, 1 minuut laten rusten onder deksel.
  • goed doorroeren en klaar om te serveren.


Kan geserveerd worden met gebakken coquilles, gebakken of geroosterde langoustines.

Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten