donderdag 22 augustus 2013

bijgerecht: tomatenconfituur (Thermomix en gewone bereiding)


Ingredienten


250g rijpe, kleine tomaten
70g suiker
50g honing
3 sneetjes citroen
1/2 tl provincaalse kruiden
peper en zout
1 tl balsamicoazijn.
 

Bereidingswijze

Thermomix

  • Snij de tomaten in sneetjes.
  • Voeg de suiker, honing, provincaalse kruiden en de citroen toe en roer even om.
  • Laat 4u op kamertemperatuur staan en zet daarna 24u in de koelkast.
  • Doe alles, behalve de balsamico in de mengbeker: 5 min./100°C/ snel 1.
  • Daarna: 8 min./ varoma/ snel 1, zonder beker op het deksel.
  • Verwijder de citroensneedjes.
  • Voeg de aceto balsamico toe; 30 sec. / snel 1.
  • breng op smaak met peper en zout.

Klassieke bereiding.

  • Snij de tomaten in sneetjes.
  • Voeg de suiker, honing, provincaalse kruiden en de citroen toe en roer even om.
  • Laat 4u op kamertemperatuur staan en zet daarna 24u in de koelkast.
  • Doe in een kookpot op een laag vuur. Breng al roerend aan de kook.
  • Laat dit op een zacht vuur verder koken, roer regelmatig om, tot je mengsel een confituurdikte heeft gekregen.
  • voeg de acete balsamico toe. Roer om.
  • Kruid af met peper en zout.

Zeer lekker bij geitenkaas als aperitief hapje.

Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten