zaterdag 24 augustus 2013

bijgerecht: witte koolsla

ingredienten:

150 g witte kool
120 g groene appel

karnemelk
druivenpitolie
20 g witte balsamicoazijn
19 g eigeel(=ongeveer 1 eigeel)
7 g mosterd
3 g suiker

bereidingswijze:

  • maak een mayonaise met het eigeel, mosterd, suiker, witte balsamicoazijn en druivenpitolie.
    • doe je eigeel, mosterd, suiker, witte balsamico in een ronde kom.
    • klopt dit tot een egale massa.
    • Voeg vervolgens met een fijne straal en al kloppend (niet te geweldig, maar wel blijven kloppen) de druivenpitolie. Blijven olie toevoegen tot je een dikke mayonaise hebt.
  • Voeg bij je dikke mayonaise karnemelk toe tot je een lopende dressing krijgt.
  • Snij je witte kool en je appel zeer fijn in reepjes (=julienne).
  • Voeg er de dressing aan toe naar smaak.
Is een zeer lekker en fris slaatje, dat je als bijgerecht kunt geven, maar ook uitstekend al basis voor een slaatje. Eventueel wat geitekaas, noten, rozijnen aan toevoegen.

Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten