zaterdag 17 augustus 2013

digestief: limoncello

Ingrediënten:

5 biocitroenen (schil onbespoten)
500 ml Pure alcohol (96°)
400g suiker
600 ml Water

Bereidingswijze:

  • schil de zestes van de citroenen. Gebruik hiervoor een dunschiller. Zorg er voor dat je zo weinig mogelijk van het wit hebt.
  • Leg deze zestes in de alcohol. Zet deze op een donkere plaats. Laat dit een week!! trekken.
  • Voeg je water en je suiker samen. Warm dit op tot het kookt. Zeer belangrijk dat dit even kookt, anders krijg je later kristallen in je drank.
  • Voeg je zestes en je alcohol toe aan het suikerwater. Warm dit mengsel een tweede keer op tot aan het kookpunt.
  • Laat je limoncello afkoelen, pas dan zeef je je zestes uit je limoncello. 
  • Giet het in flessen en klaar.
Dit kun je best in de diepvries bewaren, dan wordt je limoncello een stroperig substantie.

Santé!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten