zondag 1 september 2013

aperitiefhapje: creme brulée met foie gras


ingredienten:


120g ganzenlever
80g volle melk
170g room ( 40% VG)
6 eidooiers
20g suiker
Cassonadesuiker

Bereidingswijze:

  • Warm je room op samen met je melk. Doe er je ganzenlever bij. Zet er even de mixer in, zodat alle ganzenlever is opgelost.
  • Maak je ruban (meng je eierdooier met je suiker en klopt deze tot een homogene massa, klopt dit met een klopper en niet met je keukenmachine)
  • voeg je room-lever mengsel al kloppend onder je ruban. Zet dit in de koelkast en laat een paar uur rusten.
  • Doen je creme in de juiste schaaltjes.
  • Zet in een voorverwarmde over van 90° en dit gedurende een uur.
  • Haal uit de oven, overstrooi met cassonadesuiker. Laat de suiker smelten met een brander.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten