zondag 29 september 2013

hoofdgerecht: Flammküche of Tarte Flambée





ingrediënten:


160g tarwebloem
4g droge gist
1/2tl zout

120g uien (in fijne schijven van 1-2mm)
80g gerookt spek (in kleine reepjes gesneden)
175g crème fraiche
nootmuskaat
peper


bereidingswijze:



  • 1. Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg.
    2. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is.
    3. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm.
    4. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede. Sla de randen 1 cm om.
    5. Leg de deegplak met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Of gebruik een silicone mat.
    6. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover.
    7. Verdeel de uien en het spek over de crème en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.
    - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    1. Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg.
    2. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is.
    3. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm.
    4. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede. Sla de randen 1 cm om.
    5. Leg de deegplak met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Of gebruik een silicone mat.
    6. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover.
    7. Verdeel de uien en het spek over de crème en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.
    - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    Los de gist op met 2 lepels lauw water tot een papje. 
  • Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje. 
  • Doe de gist hierin en kneed samen met het zout zeer goed tot een deeg.
  • Laat het deeg rijzen op een warme plaats met een vochtige handdoek over.
  • Kruid de crème fraîche af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Rol je deeg uit in een vorm (pizzavorm, kookplaat,...)
  • smeer er eerst de crème fraîche over. Verdeel er vervolgens de uien over en als laatste het spek.
  • Bak af in een voorverwarmde oven van 250° gedurende 20 minuten. 
 Eet smakelijk !!!
  • 1. Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg.
    2. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is.
    3. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm.
    4. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede. Sla de randen 1 cm om.
    5. Leg de deegplak met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Of gebruik een silicone mat.
    6. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover.
    7. Verdeel de uien en het spek over de crème en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.
    - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    1. Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg.
    2. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is.
    3. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm.
    4. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede. Sla de randen 1 cm om.
    5. Leg de deegplak met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Of gebruik een silicone mat.
    6. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover.
    7. Verdeel de uien en het spek over de crème en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.
    - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
    Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpufLos de
    1. Los de gist op met twee lepels lauw water tot een papje. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin het gistpapje en kneed het geheel met het zout tot een soepel deeg.
    2. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het volume verdubbeld is.
    3. Maak de uien schoon en snijd ze in plakken van 2 mm dik. Snijd het gerookt spek in reepjes van 3 mm met een lente van ongeveer 5 cm.
    4. Kneed het deeg goed door en rol het uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne plak van 45 cm doorsnede. Sla de randen 1 cm om.
    5. Leg de deegplak met de omgeslagen rand naar beneden om een ingevette bakplaat. Of gebruik een silicone mat.
    6. Prik de bodem op meerdere plaatsen met een vork in en smeer de creme fraiche erover.
    7. Verdeel de uien en het spek over de crème en bestrooi met peper en nootmuskaat. Strooi over de rand wat bloem en bak af in een voorverwarmde oven op 250C in 20 minuten.
    - See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf

ngredienten

Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf
Voor het deeg:
• 160 gr. tarwebloem
• 4 gr. droge gist
• ½ theel. zout
Voor de vulling:
• 120 gr. uien
• 80 gr. gerookt spek
• 175 gr. crème fraîche
• nootmuskaat
• peper
- See more at: http://www.kookse.tv/recept/elzasser-flammkuchen/#sthash.t67ST54u.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten