donderdag 5 september 2013

BBQ: Beer Can Chicken

ingrediënten


rub

1tl mosterdpoeder
1tl uienpoeder
1tl paprikapoeder
1tl zeezout
½ tl knoflookpoeder
½ tl korianderpoeder (ketoembar)
½ tl komijnenpoeder
½ tl vers gemalen zwarte peper


1 kip, 1,5 – 2 kg
2 tl olijfolie (andere olie mag ook)
1 bier in blik (halve liter, soort bier doet er niet, doet niets aan de smaak)
hickory rookhout voor de barbecue

Werkwijze

  • mengel alle ingrediënten samen van de rub.
  • kuis je kip volledig, drop hem volledig droog.
  • wrijf de kip volledig in (binnen- en buitenkant) met olijfolie en daarna met de rub. Laat zeker een uur marineren.
  • laat je rooksnippers dezelfde tijd weken in de helft van het bier.
  • Steek de kolen aan, maak aan 2 kanten van de barbecue een hoopje kolen, plaats een aluminium lekbak in het midden. Breng de BBQ naar 190° en hou hem op die temperatuur.
  • plaats de kip zoals op de foto op het blik met de rest van het bier in.
  • plaats de houtsnippers op de kolen, wanneer deze beginnen te roken zet je kip op het legbakje.
  • Wanneer de temperatuur in de borst 76°C en in de dijen 82°C / 180°F is dan is de kip gaar (bij kippen van 2 kilo duurt dat ongeveer 1 uur en een kwartier).
  • Laat de kip 10 minuten rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten