maandag 16 september 2013

hoofdgerecht: fricandon met krieken





ingredienten


1kg gehakt
4 sneetjes brood
1 scheutje melk
2 eieren
1 sjalot (fijngesnipperd)
1el mosterd
1el panko
1 pot krieken op sap
1 el maïzena
peper
zout
boter

werkwijze:



  • snij de korsten van het brood. Doe deze in een kom. Voeg er een scheutje melk aan toe (genoeg tot de melk volledig opgenomen is door het brood.
  • voeg de sjalot aan toe, de eieren, de mosterd en het gehakt toe. Meng alles zeer goed door elkaar.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Boter een ovenschotel in. Leg je gehakt met vochtige handen in de ovenschotel. Geef ze een mooie vorm.
  • Geef een aantal insneden in de bovenkant. Strooi panko erop. Verdeel een aantal klontjes boter op de panko.
  • Bak het broodje af op een voorverwarmde oven op 180°, zorg dat de kerntemperatuur tussen de 75 en 80° is.
  • Doe de krieken met sap in een pot. Neem een kleine beetje sap in een glas apart. Los er de maïzena in op.
  • Verwarm de krieken, doe er beetje bij beetje de maïzena bij tot de je gewenste dikte van de saus hebt.
  • Haal je gehaktbroodje uit de oven, wikkel deze in aluminiumfolie en laat deze nog 5 minuten rusten.
  • Snij in sneedjes en dien op met de krieken. Is heel lekker met wat aardappelpuree.
Smakelijk!!!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten