donderdag 12 september 2013

dessert: flan karamel

ingrediënten:


250g suiker
150g water (warm)
1l melk
1 vanillestok
200g suiker
8 eieren

bereidingswijze


  • doe je suiker in een brede pan, laat deze karameliseren. Opgelet, hou dit zeer goed in de gaten dat je suiker gelijkmatig smelt.
  • Blus met warm water (pas op voor spatten!!)
  • Verdeel de karamel over de schaaltjes. 
  • laten afkoelen.
  • Maak een ruban: eieren en suiker samen opkloppen.
  • Kook je melk met het vanillestokje (kern er uithalen, maar stokje ook nog toevoegen).
  • Giet je melk al roerend over de ruban.
  • Laat dit bij voorkeur 24u rusten.
  • Afschuimen en verdelen over de schaaltjes.
  • Afbakken op au bain marie op 140° gedurende 40 minuten.
Draai je schaaltje om en eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten