woensdag 4 september 2013

hoofdgerecht: spaghetti alle vongole



ingredienten:

1kg venusschelpen
1 sjalot (fijngesnipperd)
4 teentjes look
2 el olijfolie
200 geconcasseerde tomaten (tomaten ontdaan van schil en zaadjes en in kleine blokjes gesneden)
400g spaghetti
1 bosje peterselie, fijngesnipperd
peper en zout

werkwijze

  • zet je spaghetti op in een grote kom water, kook dit beetgaar. Giet je spaghetti af.
  • Spoel je venusschelpen onder koud water. Gooi de kapotte weg.
  • doe de helft van de olijfolie in een pan, doe er vervolgens je sjalot en 3 tenen look bij.
  • Neem vervolgens je venusschelpen en doe ze in pan. Zet onder deksel voor 3-5 minuten (tot alle schelpen open zijn).
  • giet het kookvocht af en zeef het.
  • Doe in een pan de andere helft van de olijfolie, geconcasseerde tomaten, fijngesnipperde peterselie, fijngehakt teentje look. laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Doe er de venusschelpen bij, 2,5dl kookvocht.
  • Kruidt af met peper en zout.
  • Doe je spaghetti bij je saus en dien op.
Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten