maandag 30 september 2013

hoofdgerecht: spaghetti carbonara





ingrediënten:


250g spek, in blokjes gesneden
2 teentjes look, fijngehakt,
1 ui, fijngesnipperd
2dl room
150g Parmezaanse kaas
4 eieren
Spaghetti (reken 125g droge pasta per persoon)
olijfolie
Peper en zout

Werkwijze



  • Breng water aan de kook en kook hierin de spaghett. De ideale verhouding is 1/10 100g pasta voor 1l water.
  • Bak je spek in olijfolie, voeg na een paar minuten de ui toe. Bak je spek krokant. Voeg op het laatste de look er bij.
  • Als de spaghetti al dente gekookt is, giet je hem af en spoel direct onder koud water. Doe de spaghetti opnieuw in de kookpot en warm terug op.
  • Meng de room goed met de eieren en roer het mengsel goed door de spaghetti.
  • Schep de spaghetti in een bord, voeg spek, ui en look toe, rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en je spaghetti carbonara is klaar, serveer met flink wat versgemalen zwarte peper.
  • Als presentatie kan je nog een eigeel in zijn eigen schaaltje op de spaghetti zetten.
Eet Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten