vrijdag 4 oktober 2013

hoofdgerecht: köttbullar

ingrediënten:


500g Rundergehakt (mag ook een gemengd gehakt zijn)
4el Broodkruim of paneermeel
1 grote Aardappel
1 Ei
1 ui fijngesnipperd
2dl Runderbouillon
2dl Room
2el Peterselie fijngehakt
boter
Olijfolie
Allroundkrydda (zweedse kruidenmix: Meng in een vijzel 2el zeezout, 2el paprikapoeder, 2el chilipoeder, 2el knoflookpoeder, 2el piment en 2el korianderpoeder)
Zwarte peper
Zeezout

Bereidingswijze:


  • Kook de aardappel in gaar in gezouten water. Giet af en prak de aardappel fijn.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig.
  • Neem een kom en meng alle volgende ingrediënten: gehakt, paneermeel, geprakte aardappel, ei, ui, 1/2dl room, peterselie, allroundkrydda, zwarte peper en zeezout. Proef zeker van de bereiding vooraleer je de kruiden erbij doet.
  • Laat deze massa bij voorkeur een nacht trekken in de koelkast.
  • Draai balletjes van de gehaktmassa.
  • verwarm olie en bak er de balletjes bruin langs alle kanten. Gebruik een aanbakpan.
  • haal de balletjes uit de pan, giet de olie weg.
  • Maak het aanbaksel los met de runderbouillon. Werk op met room en een klontje boter.
  • Serveer met puree of frietjes.
  • In de zweedse traditie wordt hierbij ook nog vosbessenjam geserveerd (kan ook met veenbessenjam).

Eet Smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten