zaterdag 19 oktober 2013

voorgerecht: gemarineerde makreel


ingrediënten:


4 makreelfilets
100 g suiker
100 g zout
1 limoen (bio)
1 scheutje olijfolie
1 komkommer
1 bosje basilicum
1 eigeel
3 dl druivenpitolie
1 koffielepel mosterd
snuifje zout
1 eetlepel xeresazijn

bereidingswijze:


  • Meng de suiker met het zout en leg een bodempje in en schaal. Schik hierop de makreelfilets en strooi er de andere helft van het mengsel over. Laat enkele uren marineren in de koelkast.
  •  Haal de filets uit marinade en rasp er de zeste van 1 limoen over. Overgiet met een scheutje olijfolie. Versnijd de filets in stukjes.
  • Schil de komkommer en haal er bolletjes uit met een parisiennelepel in verschillende groottes. Zo bekom je een mooi pareleffect.
  • Maak de vinaigrette: mix de mosterd met het eigeel, voeg er zout, xeresazijn en basilicum aan toe en mix verder met de helft van de druivenpitolie. Voeg nu ook de andere helft toe tijdens het mixen. Giet deze dressing in een spuitfles.
  • Dresseer het bord: schep de komkommerbolletjes in het bord, schik er de makreelstukjes tussen en werk af met enkele puntjes vinaigrette.
Auteur: Claudia Allemeersch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten