vrijdag 18 oktober 2013

voorgerecht: pompoensoep

ingrediënten:


4 kg pompoen
125 g boter
2 uien (in kleine stukjes gehakt)
1 kaneelstokje
versgemalen
nootmuskaat
zout en versgemalen
zwarte peper
1,7 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)
3 eetlepels sherry

bereidingswijze:


  • Verwijder de zaden en de vezels uit het midden van de pompoen. Hol de pompoen verder uit met een scherp mes en een lepel en snij het vruchtvlees in stukken.
  • Smelt boter in een grote pan en sueer de uitjes.
  • Voeg stukjes pompoen, kaneel en nootmuskaat toe en kruid af naar smaak (met peper en zout).
  • Laat de nog 45 minuten verder garen onder deksel. Roer regelmatig om zodat de pompoenen niet aanbranden.
  • Voeg de bouillon toe en breng je soep aan de kook. Laat vervolgens wat afkoelen. 
  • Mix je soep in een blender, zodat hij mooi effen wordt.
  • Giet de soep daarna opnieuw in een pan en laat die daar nog een half uurtje pruttelen op een laag vuur.
  • 45 minuten voor je wil eten, verwarm je de oven voor op 170°C.
  • Giet de soep in een uitgeholde pompoen en roer er de sherry door.
  • Zet het ‘deksel’ van de pompoen op de soep en plaats alles 45 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten