maandag 7 oktober 2013

dessert: vanilleijs


ingrediënten:


1l melk
5dl room
2 vanillestokken
250g suiker
8 eigelen

Bereidingswijze:

  • Melk, room in een pan doen.
  • Voeg er de kern van de 2 vanillestokken en de 2 vanillestokken zelf toe. 
  • Laat deze koken.
  • Eigelen en suiker samen kloppen tot een ruban.
  • Haal de vanillestokken uit de melk.
  • Giet de kokende melk al kloppend op de ruban gieten.
  • Mengsel terug op het vuur zetten en al roerend terug opwarmen tot 82° (zeker niet warmen, anders gaan je eigelen stollen en krijg je een omelet).
  • Onmiddellijk overgieten in een andere kom om het verwarmproces tegen te gaan.
  • Bedekken met plastiekfolie op het product en dit 24u in de frigo laten rusten.
  • Draai je ijs in een ijsmachine.
Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten