donderdag 17 oktober 2013

hoofdgerecht: vogelnestjes/scotch egg


ingrediënten:


boter
1 ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngesneden
1 groene selder, fijngesneden
1 teentje look
75g gerookt spek, (in blokjes gesneden)
2el tomatenpuree
1 laurierblad
1el bloem
100ml rundsbouillon
4 tomaten
6 eieren
3 eiwitten
600g varkensgehakt
150g broomkruim/chapelure
peper
zout
nootmuskaat

bereidingswijze:

voor de saus

  • Maak een vette mirrepoix. Smelt de boter en stoof hierin de ui glazig. 
  • Doe de wortel, selder en knoflook erbij en laat enkele minuten meestoven. 
  • Voeg de tomatenpuree, spekblokjes, laurier en tijm toe en roer goed door. 
  • Doe de bloem erbij en laat kort meebakken. 
  • Voeg de bouillon en tomaten toe en laat op een zacht vuur 15 minuten stoven. 
  • Zeef de saus.

Voor de vogelnestjes

  • Kook 4 eieren 5 minuten in licht gezouten water. 
  • Koel af in koud water en pel de eieren.
  • Meng het gehakt met 100 g chapelure en de 2 andere eieren en rol er balletjes van. 
  • Duw een gaatje in de balletjes en steek de gekookte eieren erin. 
  • Vouw het balletje terug dicht. 
  • Haal ze door het losgeklopt eiwit en de rest van de chapelure. 
  • Frituur de nestjes 8-9 minuten op 175°C. 
Serveer met aardappelpuree.

Eet Smakelijk!!





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten