zondag 6 oktober 2013

hoofdgerecht: Chili con Carne






ingredienten


chili:
1kg rundsgehakt
1 groene paprika
400g tomatenblokjes
1 ui (fijngesnipperd)
olijfolie
2 teentjes knoflook
1el witte wijn azijn
5dl rundvleesbouillon
1el worcestershire sauce
1el appelstroop
1blik kidney beans
140g tomatenpuree
1el cassonadesuiker
laurierblaadjes

kruidenmix:
1el hot chili poeder
1/2 el komijnpoeder
1/2 el cacao poeder
1/2 el nootmuskaatpoeder
1/2 el zout
2tl uienpoeder
1/2 el paprikapoeder
1/2el gedroogde oregano

bereidingswijze:



  • Maak uw kruidenmix, meng alle kruiden goed doorheen.
  • Fruit de ui in wat olijfolie, voeg er vervolgens de paprikastukjes bij.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe, laat nog even meestoven, maar zorg ervoor dat je look niet aanbrandt.
  • Doe er vervolgens het gehakt bij en bak deze aan.
  • Doe achtereenvolgens de volgende ingrediënten er bij: tomatenpuree, kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon, appelstroop, worcestershire sauce, bruine suiker, witte wijn azijn en laurierblaadje.
  • Laat die vervolgens 2u30 frémir (langzaam laat garen op een laag vuur) onder deksel, waarvan het laatste half uur zonder deksel.
  • Voeg als laatste de kidney beans toe, laat nog een half uur verder garen.
Eet smakelijk!!


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten