zondag 22 september 2013

voorgerecht: carpaccio (origineel recept)






ingrediënten:


300g runderfilet (kogelbiefstuk)
60ml mayonaise
2-3el room
2el milde mosterd
2el worcestersaus
Peper en  zout
rucola ter garnering


Werkwijze:


  • Draai de runderfilet in plastiekfolie en steek een uur of 2 in de diepvries.
  • Haal de runderfilet uit de diepvries en snij met een snijmachine zeer dun. 
  • Wanneer je dit niet kunt doen, vraag dan aan de slager om het dun te snijden.
  • Roer de mayonaise met de room, worcestersaus en mosterd tot een dikke massa.
  • Breng deze op smaak met worcestersaus en zout.
  • Laat de saus even 10 minuten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Verdeel de runderfilet over de borden of schik de plakken op een grote schaal.
  • Sprenkel de saus erover en garneer met rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten