donderdag 19 september 2013

hoofdgerecht: shepherd's pie







Origineel is de Shepherd's Pie een gerecht die gemaakt werd met restjes uit de koelkast. Het recept dat ik hier weergeef kan dus vrij geïnterpreteerd worden. Het gehakt kan klaargemaakt worden met de aanwezige restjes van groentjes. Voel vrij om hierin te experimenteren.

ingrediënten:


500g gehakt (lam of rund)
300g aardappelen
2 uien (fijngesnipperd)
2 grote wortelen
2el olie
1el tomatenpuree
60ml melk
boter
cheddar
nootmuskaat
peper
zout

werkwijze


  • kook je aardappelen in gezouten water. Maak puree met een klontje boter, melk.
  • Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  • Fruit de uien in de olie. Doe er vervolgens de fijngesneden wortelen bij, tot deze zacht zijn. (hier kun je de groenten toevoegen die je zelf wilt/liggen hebt)
  • Voeg er het gehakt bij en vervolgens de tomatenpuree.
  • kruid af met peper en zout.
  • Doe in een ovenschaal langs onderen het gehaktmengels.
  • Strijk er vervolgens de puree bovenop.
  • Bedek met wat cheddarkaas.
  • Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°
Eet smakelijk !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten