dinsdag 10 september 2013

aperitiefhapje (lepelhapje): gekarameliseerde kip met bulgur en balsamicoazijn

ingrediënten:


6 stukjes kip
1/2 fijngesnipperde ui
1/2 fijngesnipperde sjalot
3el olijfolie
50g bulgur
1dl water
2el balsamicoazijn
30g fijne kristalsuiker
5g geraspte gember
boter
peper en zout

bereidingswijze:


  • neem een kleine pan, fruit je ui in 1el olijfolie.
  • Doe er vervolgens de bulgur bij, laat wat verder fruiten.
  • Voeg er 1dl water bij, kruid bij met peper en zout.
  • zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur de bulgur het water opnemen.
  • Meng er de balsamicoazijn onder.
  • bak je stukjes kip in een beetje boter in een koekenpan.
  • Voeg er, wanneer de kip gaar is, de suiker en 2el olijfolie bij.
  • laat de kip carameliseren met de suiker.
  • Voeg er de sjalot en de gember bij en bak je kip nog wat verder.
  • leg de bulgur onder in de lepel, leg op elke lepel een stukje kip.
Serveer en eet smakelijk!!!

1 opmerking: