zaterdag 9 augustus 2014

hoofdgerecht: Kabeljauw met parmezaankorstje en venkelpuree

Ingrediƫnten:

  • 2 venkels
  • look
  • olijfolie
  • 6 sneden wit brood
  • 100 g gemalen parmezaan
  • 90 g gesmolten boter
  • 4 aardappelen, vastkokend
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 4 stukken kabeljauwhaasje van 120 gr/stuk

Bereidingswijze:

  1. Venkel schoonmaken, in gelijke stukjes verdelen en fruiten in olijfolie, afkruiden met peper en zout. Pureren met mixer en warm houden.
  2. Wit brood blenden met gesmolten boter en gemalen parmezaan. Kruiden.
  3. Aardappelen koken en pureren met wat boter, peper en zout en gehakte platte peterselie.
  4. Stukjes vis kruiden, en overdekken met het parmezaanmengsel. Afbakken in de oven : 8 min op 200°C.
  5. Venkelpuree schikken op de borden. Daarop de vis. Garneren met wat geconcasseerde tomaatjes, platte peterselie, en de aardappeltjes.
Eet Smakelijk!!!

Source: claudia allemeersch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten