maandag 11 augustus 2014

Dessert: Carpaccio van gegrilde ananas met limoen en munt

Ingrediënten:


  • 1 vanillestokje
  • 1 ananas, gepeld en in 4 gesneden
  • een paar muntblaadjes, fijngehakt
  • enkele draaien zwarte peper uit de pepermolen
  • het sap van één limoen
  • 2 mespunten kaneel
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt
  • rasp van 1 limoen
  • 2 eetlepels rietsuiker


Bereidingswijze:


  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Verwijder het hart van de ananas.
  3. Snij met een scherp keukenmes (of mandoline) fijne schijfjes van de ananas en verdeel die over borden.
  4. Splijt het vanillestokje van het ene uiteinde naar het andere met een klein mes en haal de korreltjes eruit.
  5. Meng de vanillekorreltjes, de kaneel, de rietsuiker en de zwarte peper.
  6. Bestrooi de schijfjes ananas met de geparfumeerde suiker.
  7. Zet de ananas 4 minuten onder de grill.
  8. Meng de fijne limoenrasp en het limoensap in een kom.
  9. Haal de ananas uit de oven, strooi er de limoenrasp en muntblaadjes over en besprenkel met het limoensap.


Eet Smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten