zondag 10 augustus 2014

Hoofdgerecht: Gebakken pappardelle met pancetta en porcini

ingrediƫnten:

  • 500 ml melk
  • 20 g gedroogde (porcini) paddestoelen
  • 40 g boter
  • 25 g bloem
  • zout
  • peper (van de molen)
  • 100 g pappardelle (of andere pasta)
  • 50 g pancetta (in blokjes van 2 cm)
  • 5 el vers geraspte parmesan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven tot 190°C
  2. Verwarm de melk in een pan, doe er de gedroogde porcini bij, haal van het vuur en laat minimum 10 minuten trekken. Zeef, van het vocht op en druk zacht het vocht uit de paddestoelen.
  3. Smelt de boter in een pan, doe er de bloem bij en roer de roux 2-3 minuten op een zacht vuur, zonder dat de roux verkleurd.
  4. Voeg de gezeefde melk toe en klop dit goed door tot je een mooie massa hebt, laat nog 10 minuten verder koken op een zacht vuur tot je saus ingedikt is. Kruid af met peper en zout.
  5. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg er pasta aan toe en kook al dente. Giet de pasta af en voeg samen met de pancetta toe aan de saus. Mend dit zeer goed.
  6. Neem een ovenschotel, boter deze in en voeg er de pasta aan toe. Zorg ervoor dat het oppervlak mooi egaal is en doe er 2 eetlepels parmesan aan toe. Plaats dit in de oven voor 30-40 minuten (of tot wanneer het oppervlak begint te bubbelen en goud-bruin is.
  7. Serveer warm en voeg er nog wat verse parmesan aan toe.
Eet Smakelijk !!!

Vertaald uit: the good chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten