maandag 21 september 2015

hoofdgerecht: Gamba’s met sinaasappel en tomaat

Ingrediënten:

  • 8 gamba’s
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 takjes salie
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipepertje
  • 8 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 grote rijpe tomaten
  • peper van de molen
  • 1 dl witte wijn

Bereidingswijze:

  1. Pluk de blaadjes van de verse groene kruiden (basilicum, salie, oregano).
  2. Was de sinaasappels en de limoen en snijd in partjes. (laat de pel eraan)
  3. Ontzaad de chilipeper en snijd in kleine reepjes.
  4. Snij de tomaten in kwartjes, de pel mag er aan blijven.
  5. Verwijder de kop en de schaal van de gamba’s (laat het staartje eraan) en schik ze in een braadschotel. Voeg de basilicum, salie, oregano, citroentijm, chilipeper, look en rozemarijn toe.
  6. Voeg vervolgens de sinaasappels, tomaten en limoen toe. Werk af met peper en zout en overgiet met de olijfolie en de witte wijn. Kruid goed met zwarte peper van de molen.
  7. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat gedurende 10-12 minuten bakken.
  8. Deze schotel kan worden opgediend met bijvoorbeeld zilvervliesrijst (te verkrijgen in builtjes: zie verpakking om te garen).
Eet Smakelijk.

Bron: Claudia Allemeersch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten