dinsdag 22 september 2015

hoofdgerecht: Stoofvlees uit de slowcooker


Wanneer je een slowcooker hebt, valt het zeker en vast een te overwegen om je stoofvlees hierin klaar te maken. Door het vlees op lage temperatuur lang te garen, krijg je een enorme smaakexplosie en zeer mals stoofvlees.

ingrediƫnten:

  • 1 kg runderstoofvlees in gelijke stukken gesneden (riblappen of sukade)
  • 2 grote uien 
  • 1 fles bruin bier (vb rodenbach)
  • 2 el stroop
  • 2 takjes (verse) tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 snede bruine boterham
  • 2 el scherpe mosterd
  • boter
  • peper van de molen
  • zout

Werkwijze:

1. Snij de uien grof. Stoof de uien aan in een braadpan met boter op peen matig vuur. Laat de uien niet kleuren. Doe ze in de slowcooker.

2. Bak de stukken vlees in de braadpan tot ze een korst hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken goed met peper en zout. Doe dit in meerdere beurten. Doe heet vlees bij de uien in de slowcooker.

3. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier (je pan deglaceren). Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt. Zodra het bier kookt, doe je het bij de uien en het vlees in de slowcooker. Het warm maken van het bier is nodig want het rundvlees wordt taai door er koud bier over te gooien.

4. Voeg de kruiden en de stroop toe.

5. Besmeer de boterham met mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.

6. Zet de slowcooker 3u op hoog en vervolgens 1u op laag. (Indien de saus niet dik genoeg is, kun je deze nog even laten verder indikken op een gewoon vuur, of gebruik je hiervoor wat maizena)

7. Kruid het stoofvlees af met peper en zout.


Eet Smakelijk!!

2 opmerkingen:

  1. Bij Stap 4 --> Nadat je het bier bij het vlees in de slowcooker hebt gedaan, voeg je de stroop, laurierblaadjes en kruidnagel toe.
    Daarne de boterham met mosterd

    BeantwoordenVerwijderen