zondag 7 juni 2015

Hoofdgerecht: Roodbaars met courgette en tomatensaus


Ingrediƫnten:

Voor de saus

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 selderstengel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 chilipepertje
  • 1 dl rode wijn
  • 2 takjes citroentijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Voor de vis

  • 2 el olijfolie
  • 4 roodbaarsfilets
  • courgette
  • peper en zout
  • Garnituur
  • preischeutjes

Aardappelpuree

  • 500 g aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout en peper van de molen
  • 2 verse tomaten (zonder pel en zonder zaadjes)

Bereidingswijze

  1.  Pel en versnipper de sjalotten en de look. Maak de selderstengel schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Haal de zaadjes uit de chilipeper en versnipper fijn.
  3. Verhit de olijfolie en stoof de sjalot met look aan. Voeg de selder toe, alsook het blik tomaten en de chilipeper.
  4. Blus met rode wijn en voeg de citroentijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout en laat alles langzaam garen.
  5. Schik de vis in een ovenschotel, kruid met peper en zout. Snijd de courgette in zeer fijne schijfjes en beleg hiermee de visfilets. Overgiet met olijfolie en laat garen in de oven: 8 minuten op 200°C.
  6. Kook de aardappelen gaar, pureer ze met de olijfolie en de kruiden. Snijd de tomaten in gelijke kleine blokjes en voeg toe aan de puree.
  7. Dresseer: schik wat puree op het bord, leg hierboven de visfilet. Schep wat saus errond en werk af met wat preischeutjes

Eet Smakelijk!!!


Source: Claudia Allemeersch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten