dinsdag 10 december 2013

hoofdgerecht: Everzwijnragout met bospaddenstoelen





ingrediënten:


600 g filet van everzwijn, in blokjes
2 sjalotjes, fijngesneden
2 el boter
3 dl wildbouillon
2 dl Grolsch kanon
1 laurierblad
1 theelepel jeneverbessen, gekneusd
1 eetlepel mosterd
1 takje tijm
2 eetlepels pruimenconfituur
2 eetlepels maïzena (oplossen in een weinig water)
400 g boschampignons
versgemalen zwarte peper - zout

Bereidingswijze:



  • Bak de blokjes everzwijn rondom rond bruin in boter.
  • Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng het vuur naar de laagste stand en doe de bouillon, bier, laurierblad, gekneusde jeneverbessen, mosterd en tijm erbij.
  • Stoof gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pruimenconfituur, maïzena en champignonmengeling toe.

Eet Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten