woensdag 11 december 2013

voorgerecht: flan met krab


ingrediënten:


12 saffraandraadjes of een snuifje saffraanpoeder
2 dl room
2 dl volle melk
4 eieren
25 g gemalen Parmezaanse kaas
240 g krabvlees in blik
1 snuifje piment d‘Espelette (of zacht paprikapoeder)
zout

bereidingswijze:


  • Meng de saffraandraadjes met de room, de melk, de eieren en de Parmezaanse kaas.
  • Kruid af met piment d‘Espelette en zout.
  • Verdeel het uitgelekte krabvlees over de vuurvaste timbaaltjes en giet er de saffraanroom bovenop.
  • Vul de timbaaltjes tot ze voor 3/4 vol zijn.
  • Plaats de timbaaltjes in een ovenschotel die gevuld is met zo’n twee centimeter water.
  • Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 160 °C. Laat bakken gedurende 25 à 30 minuten.
  • Laat de flan afkoelen en serveer optioneel met wat waterkers en vers geplukt krab.
Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten