donderdag 12 december 2013

dessert: pompoenbrood

ingredienten:


2 kopjes suiker
1 kopje koolzaadolie
4 eieren
475 g puree van pompoen
¾ kopje water
3 kopjes  bloem
2 koffielepel baksoda
2 koffielepels kaneel
½ koffielepel tafelzout
½ koffielepel nootmuskaat

bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet de broodvormen in met boter.
  • Gebruik een mixer om de suiker en de olie tot een gladde massa te kloppen. Voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot ze goed vermengd zijn. Voeg de pompoenpuree en het water toe en mix verder.
  • Meng de bloem, de baksoda, het zout, de kaneel en nootmuskaat toe. Breng de twee mengsels samen en giet het deeg vervolgens in de vormen.
  • Het brood moet ongeveer 1 uur bakken, maar na 45 minuten controleer je beter al eens of ze nog niet klaar zijn.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten