zaterdag 2 november 2013

hoofdgerecht: Gebakken zeetong ‘à la meunière’ (Sol Meunière)

Ingrediënten:


4 zeetongen
100 g bloem
2 citroenen
50 g peterselie
boter
peper
zout


Bereidingswijze:


  • Maak de zeetongen schoon, was ze zorgvuldig en dep ze droog.
  • Kruid de zeetongen met peper en zout en wentel ze in de bloem.
  • Laat de boter hazelnootbruin komen en bak de zeetong krokant: eerst aan de onderzijde (witte velkant).
  • Bak nu aan de andere zijde. Plaats ze op een schotel en hou de vis warm.
  • Voeg boter toe in een pan en warm deze op tot een lichtbruine kleur (= beurre noisette).
  • Meng er het citroensap en op het laatst de fijngehakte peterselie bij (= beurre meunière).
  • Schik de gebakken zeetong op het bord en nappeer met de beurre meunière. Serveer met aardappelen en citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten