ingredienten:
1kg venusschelpen1 sjalot (fijngesnipperd)
4 teentjes look
2 el olijfolie
200 geconcasseerde tomaten (tomaten ontdaan van schil en zaadjes en in kleine blokjes gesneden)
400g spaghetti
1 bosje peterselie, fijngesnipperd
peper en zout
werkwijze
- zet je spaghetti op in een grote kom water, kook dit beetgaar. Giet je spaghetti af.
- Spoel je venusschelpen onder koud water. Gooi de kapotte weg.
- doe de helft van de olijfolie in een pan, doe er vervolgens je sjalot en 3 tenen look bij.
- Neem vervolgens je venusschelpen en doe ze in pan. Zet onder deksel voor 3-5 minuten (tot alle schelpen open zijn).
- giet het kookvocht af en zeef het.
- Doe in een pan de andere helft van de olijfolie, geconcasseerde tomaten, fijngesnipperde peterselie, fijngehakt teentje look. laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Doe er de venusschelpen bij, 2,5dl kookvocht.
- Kruidt af met peper en zout.
- Doe je spaghetti bij je saus en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten