ingredienten
1kg gehakt
4 sneetjes brood
1 scheutje melk
2 eieren
1 sjalot (fijngesnipperd)
1el mosterd
1el panko
1 pot krieken op sap
1 el maïzena
peper
zout
boter
werkwijze:
- snij de korsten van het brood. Doe deze in een kom. Voeg er een scheutje melk aan toe (genoeg tot de melk volledig opgenomen is door het brood.
- voeg de sjalot aan toe, de eieren, de mosterd en het gehakt toe. Meng alles zeer goed door elkaar.
- Kruid af met peper en zout.
- Boter een ovenschotel in. Leg je gehakt met vochtige handen in de ovenschotel. Geef ze een mooie vorm.
- Geef een aantal insneden in de bovenkant. Strooi panko erop. Verdeel een aantal klontjes boter op de panko.
- Bak het broodje af op een voorverwarmde oven op 180°, zorg dat de kerntemperatuur tussen de 75 en 80° is.
- Doe de krieken met sap in een pot. Neem een kleine beetje sap in een glas apart. Los er de maïzena in op.
- Verwarm de krieken, doe er beetje bij beetje de maïzena bij tot de je gewenste dikte van de saus hebt.
- Haal je gehaktbroodje uit de oven, wikkel deze in aluminiumfolie en laat deze nog 5 minuten rusten.
- Snij in sneedjes en dien op met de krieken. Is heel lekker met wat aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten