ingrediënten:
6 stukjes kip
1/2 fijngesnipperde ui
1/2 fijngesnipperde sjalot
3el olijfolie
50g bulgur
1dl water
2el balsamicoazijn
30g fijne kristalsuiker
5g geraspte gember
boter
peper en zout
bereidingswijze:
- neem een kleine pan, fruit je ui in 1el olijfolie.
- Doe er vervolgens de bulgur bij, laat wat verder fruiten.
- Voeg er 1dl water bij, kruid bij met peper en zout.
- zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur de bulgur het water opnemen.
- Meng er de balsamicoazijn onder.
- bak je stukjes kip in een beetje boter in een koekenpan.
- Voeg er, wanneer de kip gaar is, de suiker en 2el olijfolie bij.
- laat de kip carameliseren met de suiker.
- Voeg er de sjalot en de gember bij en bak je kip nog wat verder.
- leg de bulgur onder in de lepel, leg op elke lepel een stukje kip.
mmm ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderen