ingrediënten:
400g tomaten in blokjes (ontveld en ontpit)
500g zeevruchten (mag diepvries zijn)
300g champignons
100g geraste emmental
5dl melk
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook
1el visbouillon
50g boter
50g bloem
basilicum (fijngehakt)
tabasco
cayennepeper
nootmuskaat
peper en zout
lasagnevellen
bereidingswijze:
- laat de boter smelten in een pan, laat deze niet verkleuren, doe er de sjalotten en en de look bij en stoof deze glazig.
- bestrooi vervolgens met de bloem (singeren).
- Roer er vervolgens de tomaten onder en de melk. Voeg er de fijngehakte basilicum bij.
- Je saus zou een mooie, stevig gebonden structuur moeten krijgen.
- Doe er nu de zeevruchten en de champignons bij, laat 10 minuten op een zacht vuur doorkoken.
- Werk je saus af met de visbouillon (naar smaak), peper, zout, nootmuskaat , paar druppels tabasco en klein snuifje cayennepeper en de helft van de emmental.
- neem een vierkante ovenschotel, doe saus op de bodem, bedek de saus met lasagnevellen. Doe dit afwisselend tot de ovenschotel vol is. Dek af met de rest van de emmental.
- Zet die in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 35 minuten.
Heerlijke lasagne!
BeantwoordenVerwijderentop recept!
BeantwoordenVerwijderen