ingrediƫnten:
1 rode ui, gesnipperd 1 ui, gesnipperd 1 aubergine in blokjes 3 kleurige paprika's in blokjes 1 courgette in blokjes 3 fijngehakte zo vers mogelijke looktenen (verwijder de kern) tijm, rozemarijn, basilicum olijfolie balsamico azijn peper/zout 1 blik tomatenblokjes (met basilicum)1el suiker
70g boter
50g geraspte Parmesan Kaas
100g boter
2 sneden (italiaanse) ham
Werkwijze:
ratatouille
- snij al je groenten even groot.
- warm je olijfolie op in grote pot, stoof er je uien in, vervolgens je lookteentjes en je krijden.
- stoof je paprika's in een antiaanbakpan, met een lepel balsamicoazijn, tot ze zacht en zoet zijn. Doe bij de uien
- gebruik dezelfde pan voor de courgette en aubergines, gebruik een weinig olijfolie. Voeg deze ook bij de uien.
- doe je tomatenblik volledig bij je mengsel, vervolgens de lepel suiker. Laat opkoken. Voeg eventueel nog wat basilicum, peper en zout toe voor de smaak.
- Laat dit geheel afkoelen.
- Eens afgekoeld verdeel je het mengsel over je presentatieglaasjes.
crumble
- meng je bloem, parmesan en boter.
- Stort dit op een boterpapier op je ovenplaat.
- Zet dit 5-10 minuten in de grill in je oven, 250°
- Laat dit afkoelen en doe deze crumble op je ratatouille
gedroogde ham
- zet je oven op 90°, leg je ham op boterpapier/siliconmat. Droog je ham uit gedurend 1u. Breek de ham in een driekhoekje en zet recht op je glaasje.
Eet Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten