Ingrediƫnten:
1 kg diepvrieserwten2 aardappelen, in blokjes gesneden
1 ui fijngesnipperd
1 prei fijngesneden
3l water
2 groentenbouillenblokjes
Peper en zout
Boter of olijfolie
Bereidinswijze:
- Doe je erwten in een pot met water, kook deze 7-8 minuten, tot de erwten gaar zijn.
- Giet de erwten af, maar behoud dit kookvocht.
- Neem een kom die groot genoeg is, fruit je ui aan in de boter, laat deze glazig worden, maar niet bruin.
- Voeg vervolgens prei toe en dan je aardappelen.
- Doe de afgegoten erwten er bij, kruid een eerste keer met peper en zout, en laat je groenten even stoven.
- Voeg vervolgens het water toe, je bouillonblokjes.
- Laat op een zacht vuurtje opkoken.
- Kruid af met peper en zout.
- Goed doormixen, zodat je een gladde soep krijgt.
Kan opgediend worden met stukjes rookworst of spekblokjes of voeg een geutje room toe.
Eet smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten