Ingredienten
250g rijpe, kleine tomaten
70g suiker
50g honing
3 sneetjes citroen
1/2 tl provincaalse kruiden
peper en zout
1 tl balsamicoazijn.
Bereidingswijze
Thermomix
- Snij de tomaten in sneetjes.
- Voeg de suiker, honing, provincaalse kruiden en de citroen toe en roer even om.
- Laat 4u op kamertemperatuur staan en zet daarna 24u in de koelkast.
- Doe alles, behalve de balsamico in de mengbeker: 5 min./100°C/ snel 1.
- Daarna: 8 min./ varoma/ snel 1, zonder beker op het deksel.
- Verwijder de citroensneedjes.
- Voeg de aceto balsamico toe; 30 sec. / snel 1.
- breng op smaak met peper en zout.
Klassieke bereiding.
- Snij de tomaten in sneetjes.
- Voeg de suiker, honing, provincaalse kruiden en de citroen toe en roer even om.
- Laat 4u op kamertemperatuur staan en zet daarna 24u in de koelkast.
- Doe in een kookpot op een laag vuur. Breng al roerend aan de kook.
- Laat dit op een zacht vuur verder koken, roer regelmatig om, tot je mengsel een confituurdikte heeft gekregen.
- voeg de acete balsamico toe. Roer om.
- Kruid af met peper en zout.
Zeer lekker bij geitenkaas als aperitief hapje.
Eet smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten