ingredienten
200g boter (ongezouten)220g bloem
1l melk
20g gelatine blaadjes (weeg dit af, blaadjes zijn nooit even groot)
120g gemalen gruyère
120g gemalen Emmenthal
120g gemalen parmesan
4 eierdooiers
160ml room
peper, zout, nootmuskaat
bloem
5 eieren
Panko
Werkwijze
- Week je gelatine in water. Doe je blaadjes er apart in.
- Smelt je boter in een pot.
- Doe er je bloem bij.
- Voeg al roerend de melk toe, goed kloppen, zorg dat je geen klonters hebt, en breng naar het kookpunt. (Tip: mocht je toch klonters hebben, zet er even de mixer in).
- Breng op smaak met peper/zout/nootmuskaat.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe, de saus mag nu niet meer koken.
- Voeg er al roerend de verschillende kazen onder.
- Maak een liaison (eierdooiers loskloppen in de room) en voeg deze ook toe.
- Stort je bereiding op een geoliede plaats, dek af met plastiekfolie en laat dit afkoelen in de koelkast. (Een nacht rusten is ideaal).
- Tip: stort je vulling op een snijplank, dit is makkelijker om te snijden.
- Snij je vulling in mooie, gelijk vierkantjes voor je kroketten.
- draai deze eerst in bloem
- vervolgens door de losgeklopte eieren
- en dan door de panko.
- Laat nog wat rusten in de koelkast.
- Bak goudbruin in de friteuse op 180°
- De overige kroketten kun je zonder veel problemen bewaren in de diepvries.
Eet Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten