ingrediƫnten:
265g vocht (melk, water, bier, fond,...)
11g natriumcitraat (E331) (te verkrijgen op internet, bij de apotheker)
285g halfharde tot harde kazen (emmental, comte, cheddar, parmesan,... )
240 g macaroni
720 g water
5 g gerookte sesamzaadjes
Zout, peper, andere
bereidingswijze:
- meng je vocht en natriumcitraat koud.
- breng al roerend naar het kookpunt.
- Voeg ondertussen de kaas toe. Gebruik indien nodig de handmixer. Het mengsel moet niet koken.
- Voeg afhankelijk van de gebruikte kazen peper en zout toe. Hier moet je proeven!!!
- Zet de macaroni en water op een gematigd vuur (laat het deksel op de pan)
- laat de macaroni al het vocht opnemen.
- Voeg toe bij de kaassaus.
- Serveer met de sesamzaadjes. (Voeg eventueel wat gerookte/gekookte ham toe)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten