Ingrediënten:
- 1 vanillestokje
- 1 ananas, gepeld en in 4 gesneden
- een paar muntblaadjes, fijngehakt
- enkele draaien zwarte peper uit de pepermolen
- het sap van één limoen
- 2 mespunten kaneel
- 1 eetlepel munt, fijngehakt
- rasp van 1 limoen
- 2 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Verwijder het hart van de ananas.
- Snij met een scherp keukenmes (of mandoline) fijne schijfjes van de ananas en verdeel die over borden.
- Splijt het vanillestokje van het ene uiteinde naar het andere met een klein mes en haal de korreltjes eruit.
- Meng de vanillekorreltjes, de kaneel, de rietsuiker en de zwarte peper.
- Bestrooi de schijfjes ananas met de geparfumeerde suiker.
- Zet de ananas 4 minuten onder de grill.
- Meng de fijne limoenrasp en het limoensap in een kom.
- Haal de ananas uit de oven, strooi er de limoenrasp en muntblaadjes over en besprenkel met het limoensap.
Eet Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten