ingrediënten:
boter
1 ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngesneden
1 groene selder, fijngesneden
1 teentje look
75g gerookt spek, (in blokjes gesneden)
2el tomatenpuree
1 laurierblad
1el bloem
100ml rundsbouillon
4 tomaten
6 eieren
3 eiwitten
600g varkensgehakt
150g broomkruim/chapelure
peper
zout
nootmuskaat
bereidingswijze:
voor de saus
- Maak een vette mirrepoix. Smelt de boter en stoof hierin de ui glazig.
- Doe de wortel, selder en knoflook erbij en laat enkele minuten meestoven.
- Voeg de tomatenpuree, spekblokjes, laurier en tijm toe en roer goed door.
- Doe de bloem erbij en laat kort meebakken.
- Voeg de bouillon en tomaten toe en laat op een zacht vuur 15 minuten stoven.
- Zeef de saus.
Voor de vogelnestjes
- Kook 4 eieren 5 minuten in licht gezouten water.
- Koel af in koud water en pel de eieren.
- Meng het gehakt met 100 g chapelure en de 2 andere eieren en rol er balletjes van.
- Duw een gaatje in de balletjes en steek de gekookte eieren erin.
- Vouw het balletje terug dicht.
- Haal ze door het losgeklopt eiwit en de rest van de chapelure.
- Frituur de nestjes 8-9 minuten op 175°C.
Eet Smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten