ingrediënten:
500g Rundergehakt (mag ook een gemengd gehakt zijn)
4el Broodkruim of paneermeel
1 grote Aardappel
1 Ei
1 ui fijngesnipperd
2dl Runderbouillon
2dl Room
2el Peterselie fijngehakt
boter
Olijfolie
Allroundkrydda (zweedse kruidenmix: Meng in een vijzel 2el zeezout, 2el paprikapoeder, 2el chilipoeder, 2el knoflookpoeder, 2el piment en 2el korianderpoeder)
Zwarte peper
Zeezout
Bereidingswijze:
- Kook de aardappel in gaar in gezouten water. Giet af en prak de aardappel fijn.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig.
- Neem een kom en meng alle volgende ingrediënten: gehakt, paneermeel, geprakte aardappel, ei, ui, 1/2dl room, peterselie, allroundkrydda, zwarte peper en zeezout. Proef zeker van de bereiding vooraleer je de kruiden erbij doet.
- Laat deze massa bij voorkeur een nacht trekken in de koelkast.
- Draai balletjes van de gehaktmassa.
- verwarm olie en bak er de balletjes bruin langs alle kanten. Gebruik een aanbakpan.
- haal de balletjes uit de pan, giet de olie weg.
- Maak het aanbaksel los met de runderbouillon. Werk op met room en een klontje boter.
- Serveer met puree of frietjes.
- In de zweedse traditie wordt hierbij ook nog vosbessenjam geserveerd (kan ook met veenbessenjam).
Eet Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten