ingrediënten:
12 saffraandraadjes of een snuifje saffraanpoeder
2 dl room
2 dl volle melk
4 eieren
25 g gemalen Parmezaanse kaas
240 g krabvlees in blik
1 snuifje piment d‘Espelette (of zacht paprikapoeder)
zout
bereidingswijze:
- Meng de saffraandraadjes met de room, de melk, de eieren en de Parmezaanse kaas.
- Kruid af met piment d‘Espelette en zout.
- Verdeel het uitgelekte krabvlees over de vuurvaste timbaaltjes en giet er de saffraanroom bovenop.
- Vul de timbaaltjes tot ze voor 3/4 vol zijn.
- Plaats de timbaaltjes in een ovenschotel die gevuld is met zo’n twee centimeter water.
- Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 160 °C. Laat bakken gedurende 25 à 30 minuten.
- Laat de flan afkoelen en serveer optioneel met wat waterkers en vers geplukt krab.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten